Proos käk (5) Lax med broccoli och vitvinsås
Jag har tidigare kört receptet med grön pesto men har nyligen gått över till tapanade på svarta oliver.
Lax:
Ungen på 200gr
Strö grovt salt i en ungssäker form
Lägg laxfiléerna i formen och bred ut tapanden/peston på dem. ~1/2-1/3 burk går på 4 fileer
In med laxen tills den är färdig
Sås:
Stek en finhackad gullök i lite olja
Häll över vitt vin/matlagningsvin
Låt det puttra lite och häll i en burk cremefraiche och strö över en massa timjan samt salt/peppar efter behag.
Serveras här med broccoli och bulgur
Lax:
Ungen på 200gr
Strö grovt salt i en ungssäker form
Lägg laxfiléerna i formen och bred ut tapanden/peston på dem. ~1/2-1/3 burk går på 4 fileer
In med laxen tills den är färdig
Sås:
Stek en finhackad gullök i lite olja
Häll över vitt vin/matlagningsvin
Låt det puttra lite och häll i en burk cremefraiche och strö över en massa timjan samt salt/peppar efter behag.
Serveras här med broccoli och bulgur
Kommentarer
Trackback