Besök 2 hos sjukgymnast

Idag var det dags för mitt andra besök hos en sjukgymnast. Sedan första besöket har krämporna blivit lindrigare och jag går inte längre med konstanta spänningar på ryggmuskulaturen. Klara har hjälpt mig med massage och det tycker jag har lindrat bra. Tiger-balsam har också hjälp oväntat bra. Dock så känner jag av spänningarna när jag värmer upp på gymmet och till viss del även när jag tränar vilket har gjort att jag inte vågat köra rygg riktigt än.



Idag var det dags för en ny sjukgymnast. Anders Töråsen hette han och han hade examen i Praktisk manuell terapi och höll till nära WorldClass här i Norrköping. Besöket var lite annorluna än det första. Han tittade bla. på min rörlighet i axelpartiet, på min gång och hur jag stod och satt. Han klämde och kände på ryggen och vred på mig i lite olika vinklar så det knakade och brakade i ryggen. Jag fick göra en rörlighetsövning för ryggen som liknade en väldigt långsam och kontrollerad sit-up. Övningen genomfördes både före och efter han manipulerade min rygg och det märktes skillnad. Han trodde att mina muskelkrämpor i grunden rörde som om låsning i ryggraden och det var alltså det som skulle behandlas. Han rekomenderade att jag skulle göra den här rörlighets övningen 8-10ggr varje gång jag var på gymmet. Han tyckte även att jag skulle börja löpträna då det var ett utmärkt sätt att återfå rörligheten i ryggraden.

Nu efter besöket känns min gång mer följsam och när jag sitter känner jag mig mjukare. Förmodligen en del placebo men kan nog ha lite med behandligen att göra.

Nästa besök blir på torsdag nästa vecka (3/2)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0